Södra förvärvar sågverk och impregneringsverk  

Sågverket i Klevshult. Foto: Södra

Södra förvärvar Ture Johanssons Trävaru AB och AB Tenhults Impregneringsverk. Det nya sågverket och impregneringsverket ska förbättra virkesavsättningen och stärka Södras position inom svensk bygghandel.

– Vi tittar på specifika behov och kriterier när vi utvecklar vår industristruktur. Vi är därför väldigt glada att välkomna Ture Johanssons Trävaru och Tenhults in i Södra. De kompletterar organisationen på ett bra sätt och stärker samtidigt vår verksamhet längs E4-korridoren, där vi tidigare har saknat egen industri, säger Peter Jhaveri , tf affärsområdeschef för Södra Wood.

Ture Johanssons Trävaru är ett sågverk i Klevshult i södra delen av Vaggeryds kommun med 55 anställda. Årligen produceras cirka 100 000 kubikmeter sågade trävaror. Produktionen är riktad mot byggmaterialhandeln och erbjuder ett sortiment av olika former av hyvlade och målade trävaror.

AB Tenhults Impregneringsverk ligger i Götafors industriområde vid Vaggeryd och består av fyra impregneringstuber. Varje år tryckimpregneras drygt 100 000 kubikmeter trävaror. Tenhults har sju anställda och är kända för sina miljö- och NTR-märkta processer.

Södra har sedan tidigare sex sågverk och två impregneringsverk i Sverige.