SCA säljer SCA Wood Supply UK Ltd till brittiskt bolag

SCA Wood Supply UK Ltd, som tillverkar och distribuerar trä- och träbaserade produkter för byggmaterialhandeln i Storbritannien, har idag sålts till BSW Timber Ltd. SCA behåller sin organisation för försäljning av trävaror till industrikunder i Storbritannien.

- Vi har varit mycket nöjda med den utveckling vi sett för SCA Wood Supply UK och för vår försäljning och distribution till byggmaterialhandeln både för konsumenter och för professionella kunder i Storbritannien. Vi tror emellertid att denna verksamhet kan utvecklas ännu bättre hos BSW Timber, säger Jerry Larsson, affärsområdeschef Trä på SCA.

- Vi kommer att fortsätta leverera träprodukter till BSW Timber för den brittiska byggmaterialhandeln, samtidigt som vi fortsätter utveckla vår försäljning och leverans till brittiska industrikunder i egen organisation.

Cirka 280 SCA-medarbetare i Storbritannien övergår till BSW Timber.

BSW-koncernen har fyra divisioner – skogsbruk, sågverk, träförädling och energi.

BSW Timber har sitt huvudkontor i Earlston Scottish Borders och är Storbritanniens största sågverksföretag med en produktionskapacitet på 1,2 miljoner m3 sågade trävaror per år.