Stor uppslutning på Elmia Subcontractor Connect 2020 – trots pandemin

400 möten under fyra dagar. Nära 300 leverantörer och 70 inköpare från 26 länder. Det är siffrorna bakom underlevantörsmässan Elmia Subcontractor Connect som avslutades den 13 november.

 Elmia Subcontractor Connect gav tillverkningsindustrin nya möjligheter att knyta kontakter i en tid när möjligheterna att träffas fysiskt är begränsade.

Under fyra dagar arrangerades en digital matchmaking mellan leverantörer och inköpare.

– Tillsammans med EEN, leverantörer och inköpare har vi i år skapat en digital version av Elmia Subcontractor Connect. Vi på Elmia tycker det har varit fantastiskt att kunna göra detta som ett alternativ till ordinarie mässa. Som alltid efter mässor kvarstår nu det stora arbetet för alla deltagare att följa upp sina leads men vi har redan fått många positiva signaler om att grunden lagts för morgondagens affärer, säger Helena Åhs, mässansvarig Elmia Subcontractor, i ett pressmeddelande.

– Vi tar med oss och arbetar vidare med de fördelar som ett digitalt format medför, så som ökad flexibilitet och bättre möjligheter till att delta på distans. Samtidigt tror vi starkt på det fysiska mötet. Ett digitalt event kan inte ersätta en fysisk mässa fullt ut, däremot är kombinationen av de båda ett lyckat recept för framtiden, säger Helena Åhs.