Veoneer vann priset Årets Elektronikleverantör

Autotech-bolaget Veoneer utnämndes av FCA (Fiat Chrysler Automobile) till Årets Elektronikleverantör på den virtuella leverantörskonferensen i Nordamerika den 23 oktober 2020. FCA:s utmärkelse Årets Leverantör lyfter fram företag som har visat mycket stort engagemang för FCA genom innovativa och högkvalitativa produkter och tjänster.

– Vi är hedrade över att FCA Nordamerika lyfter fram oss som Årets leverantör inom kategorin elektronik för 2019. Vi värdesätter vårt samarbete med FCA och ser fram emot att vi tillsammans fortsätter ta fram de mest innovativa bilarna samtidigt som vi höjer säkerheten och bekvämligheten för såväl förare som passagerare världen över, säger Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef för Veoneer, i ett pressmeddelande.

FCA ger utmärkelser till 31 leverantörer fördelat på 19 kategorier. Utvärderingen av leverantörernas prestationer för 2019 har baserats på kvalitet, leveransförmåga, kostnader, garantier och input från FCA:s ledare. 

Veoneer designar, tillverkar och säljer mjukvara, hårdvara och systemlösningar för passagerarsäkerhet, förarassistans, ’collaborative’ och autonom körning till fordonstillverkare globalt.