Forenom ska möta industrins behov av långtidsboende

Foto: Forenom

Forenom har med Sävedepån och efter att ha tagit över driften av Aparthotel Nolvik över 100 lägenheter i Säveområdet och runt 200 i Göteborgsregionen. Detta är en direkt handling för att möta industrins behov av långtidsboende i regionen och den stora satsningen som Castellum gör i Säve.  Det skriver finska Forenom i ett pressmeddelande.

– Vi arbetar alltid utifrån strategin och utmaningen med att möta marknadens behov. Arbetsmarknaden och människor flyttar på sig på ett helt annat sätt idag än för ett antal år sedan. Behovet av långtidsboende ökar och för oss handlar det om att finnas där efterfrågan på kunskap och arbetskraft är stor, säger Cajsa Engström, regionchef Västsverige Forenom.

Säve har ett strategiskt och geografiskt starkt läge i Göteborg. Närheten till Volvo och andra stora industrier, Lindholmen och de omfattande infrastrukturprojekten i regionen, gör Säve till en attraktiv plats för långtidsboende. Samtidigt som området i sig är i början av en strukturell förändring där Castellum bland annat ska bygga ett logistiknav.

– Vi på Castellum ser Forenom som en mycket viktig del i vår utveckling av området. Med tiden kommer 7000–8000 personer vara verksamma på Säve och många kommer att behöva tillgång till långtidsboende, säger Anders Fredriksson, flygplatschef på Säve.