Svenska Kamic Group växer i Norge genom förvärv

Foto: Kamic Group

Svenska Kamic Group AB har förvärvat samtliga aktier i Moss Automation AS. Säljare är ett ägarkollektiv bestående av bolagens grundare, varav flertalet är aktiva på nyckelpositioner i bolaget.

Moss Automation projekterar, bygger och monterar kompletta ställverk, fördelningscentraler och apparatskåp, och erbjuder även om- och tillbyggnadstjänster samt service och inspektion av befintliga anläggningar. Bolaget bildades 2004 och verksamheten bedrivs från Moss, cirka 60 km söder om Oslo.

Kunderna återfinns främst bland byggföretag och större elinstallatörer och bolaget har en särskilt stark ställning inom det maritima segmentet där slutkunderna ofta är större rederier. Bolaget har 25 anställda och den årliga försäljningen uppgår till cirka 55 miljoner NOK.

– Moss Automation är vårt tredje förvärv inom kapslad elteknik i Oslo-regionen på lite drygt ett år. Först Eltavler i Mjøndalen, därefter Langsjøen Elektro i Kolbotn och nu Moss Automation. Vi ser den underliggande efterfrågeutvecklingen av produkter och system för elkraft som klart positiv och i Norge har vi kommit i kontakt med välskötta bolag med professionella medarbetare. Det känns därför riktigt att satsa vidare inom det här området, gärna i Oslo-regionen men lika gärna i andra delar av Norden, säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.