Niclas Ekström ny vd för Emballator Växjöplast

Niclas Ekström vd på Emballator Växjöplast. Foto: Emballator Växjöplast

Efter 25 år inom förpackningsindustrin antar Niclas Ekström utmaningen som ny vd för Emballator Växjöplast.

– Vi kan ju konstatera att det inte är så ofta som jag lämnar ett bolag. Men jag är nyfiken och vill utvecklas. Jag känner att jag gärna vill dela med mig av det som jag har lärt mig, såväl vad gäller strategiskt och operativt arbete som personalledning, säger Niclas Ekström.

Att Niclas Ekström nu kommer att leda ett bolag som är specialiserat på kapsyler och förslutningar känns som en ”match made in heaven”. Och han ser många utvecklingsmöjligheter inom Emballator:

– Det är fantastiskt roligt att jobba med öppningar eftersom det är en så konsumentnära produkt med stora krav på funktionalitet och hygien – allt från öppningsbarhet till säkerhet.

Emballator Växjöplast har möjligheter att växa både i Sverige och internationellt. För att lyckas gäller det att prioritera fem viktiga områden:

– Rätt segment, innovation för befintliga och nya kunder, hållbarhet utifrån återvinnings- och CO2-perspektiv, företagskultur samt kvalitet med nolltolerans för fel – det är en hygienfaktor, säger Niclas Ekström.