Enerco EA startar affärsområdet produktutveckling

Nya utvecklingsingenjörer bidrar med kompetens inom produktutveckling. Foto: Enerco EA

Enerco Energineering & Automation,Enerco EA, utökar nu sin verksamhet med produktutveckling. Den nya verksamhetsgrenen kommer att vara baserad i Södertälje och Stockholm och kompletterar bolagets befintliga konsult- och projektverksamhet. 20 nya medarbetare anställs under sommaren och hösten 2020 med start i juni. Utvecklingsingenjörerna bidrar med kompetens inom produktutveckling till Enercos slutkunder.

Som ett led i Enerco EA:s strategi att stå på flera verksamhetsben adderar man nu produktutveckling till sitt tjänsteutbud. Att bolaget väljer att växa och nyrekrytera under rådande världsläge är en möjlighet att stå starka när konjunkturen vänder, enligt Ola Lindgren, vd för Enerco EA.

- Vi ser det som en möjlighet att utveckla denna verksamhet hos oss och besätta den med kompetent personal. De kunder vi har idag efterfrågar den här typen av tjänster och för oss är det ett naturligt kliv att ta. Produktutveckling kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt och vävs in i befintligt utbud. Vi välkomnar våra nya medarbetare, säger Ola Lindgren.

Ansvariga för den nya konsult- och projektverksamheten inom produktutveckling blir Jacob Ferrer och Erik Pettersson som båda har lång erfarenhet från branschen.