Gapwaves i antennaffär i USA

Teknik för last-mile transporter. Foto: Gapwaves

Gapwaves har erhållit en uppföljningsorder på antenner till 77 GHz radar från amerikanska Uhnder. Ordern är på totalt 600 antenner i formsprutad plast och är en vidareutveckling på de prototyper som tidigare levererats till Uhnder. Totalt ordervärde uppgår till cirka 2 miljoner kronor och leverans beräknas ske under tredje kvartalet 2020.

Gapwaves inledde i mars ett samarbete med Uhnder, ett bolag från Austin, Texas, som har utvecklat en unik digital Radar-on-Chip lösning baserad på en kombination av avancerad CMOS och Digital Code Modulationteknologi. De radarprototyper som gemensamt tagits fram med komponenter från Gapwaves och Uhnder har uppvisat mycket goda prestanda och skapat ett stort intresse. Uppföljningsordern om 600 antenner som erhållits kommer att användas för att bygga ytterligare radarprototyper för demonstration i last-mile fordon.

– Vi är väldigt glada över att samarbetet med Uhnder har utvecklat sig så bra. Resultaten från de första radarprototyperna där man kombinerat Gapwaves vågledarbaserade antenn med Uhnder’s digitala chip har varit mycket positiva. Vår förhoppning är att denna order ska hjälpa till att demonstrera vår teknik i lite större skala för last-mile transporter, säger Gapwaves vd Lars-Inge Sjöqvist.