Prosero Security Group stärker sin position i nordöstra Skåne

Hässleholms Låssmed har en omsättning på närmare 18 miljoner kronor. Foto: Prosero

Prosero Security Group expanderar och förvärvar Hässleholms Låssmed, vilket ger gruppen en ännu starkare marknadsposition och kunderbjudande i nordöstra Skåne.

– Vi är glada att Hässleholms Låssmed blir en del av Proserofamiljen. Det är ett välskött bolag med stor potential att utvecklas med andra bolag i regionen. De har en stark lokal förankring inom lås och säkerhet, och tillsammans med Citylåset i Kristianstad och andra företag i gruppen får vi nu ett djupare och bredare erbjudande i nordöstra Skåne, kommenterar Mikael Norlander, vd Prosero.

Hässleholms Låssmed är ett auktoriserat säkerhets- och låsföretag grundat 1973, som erbjuder service och skräddarsydda säkerhetslösningar, till både privata och offentliga kunder. Tjänstepaletten omfattar främst integration och service av låssystem, passerkontroll, inbrottslarm och säkerhetsdörrar, men man erbjuder allt ifrån motor- och ellås, dörrstängare, dörrautomatik, porttelefoni, brandlarm, CCTV, kassaskåp och vapenskåp till inbrottsgaller och jalusier. Företaget är medlem i Sveriges Låssmeders Riksförbund, SLR, och innehar mästarbrev.

– Det känns bra att bli en del av Prosero. I den här formen kan vi fortsätta att vara oss själva och vara starka lokalt, samtidigt som det ger helt nya möjligheter till utveckling, säger Catarina Bergqvist, verksamhetschef för Hässleholm Låssmed.

Hässleholms Låssmed har idag åtta medarbetare och en omsättning på närmare 18 miljoner kronor.