Sectra tar order på medicinsk bildhantering i Kanada

Systemet ger en samlad arbetsyta för bilder och information. Foto: Sectra

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har fått en order på IT-lösning för medicinsk bildhantering av kanadensiska Mayfair Diagnostics. Lösningen kommer användas för radiologiverksamheten, inklusive bröstdiagnostik. Den möjliggör arbetsflödesoptimering och effektivare granskning – oavsett varifrån bilderna granskas. Mayfair Diagnostics hjälper cirka 700 000 patienter per år från de tretton platser i Calgary de arbetar från. De är den största leverantören av teleradiologiska tjänster i västra Kanada och utför runt 90 000 granskningar per år.

– För oss var det viktigt att välja en leverantör med erfarenhet av att byta ut IT-system och som har bevisad hög systemtillgänglighet och kundnöjdhet. Med Sectra får vi en partner och en lösning som gör det möjligt för oss att öka produktiviteten och växa vår verksamhet med tiden, säger Ryan Wada, radiolog på Mayfair Diagnostics.
    
Mayfair Diagnostics är en pionjär på den nordamerikanska marknaden för Sectras nya prenumerationsbaserade affärsmodell. Genom att prenumerera på IT-lösningen för medicinsk bildhantering istället för att köpa licenser kan vårdgivaren enklare expandera sin verksamhet över tid med funktioner och moduler de behöver. 

Med Sectras lösning får radiologerna en samlad arbetsyta för bilder och information och slipper därmed öppna externa applikationer eller föra över information manuellt mellan olika program. Vårdgivaren får med Sectras plattform också tillgång till funktioner för fördelning av arbetsuppgifter och en lösning med hög interoperabilitet. Det underlättar Mayfairs verksamhet för teleradiologi samt möjliggör integration med kringliggande IT-system och det regionsövergripande arkivet för medicinska bilder som används.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Mayfair Diagnostics till det växande nätverket av Sectrakunder i Kanada. Vi hoppas att vår höga systemtillgänglighet och intuitiva arbetsflöden kommer bidra till högre effektivitet och hjälpa Mayfair i takt med att de växer, säger Kjetil Nilsen, vd för Sectra i Kanada.