Atlas Copco starar samarbete med danska Elmodan

Atlas Copco Power Technique inleder samarbete med Danmarks ledande distributör av pumpar. Foto: Atlas Copco

I maj inleder Atlas Copco Power Technique Nordic ett samarbete med Danmarks ledande distributör Elmodan som är specialiserade på alla slags dränkbara pumpar och förstärker därmed sin marknads-position i landet.

– Vi är väldigt glada över samarbetet, säger vd Peter Bengtsson på Atlas Copco Power Technique Nordic och fortsätter: i och med förstärkningen av Elmodan, får de danska hantverkarna enklare access till våra maskiner. Där kan kunderna lätt både hyra, köpa men också serva Atlas Copcos maskiner och få mycket kompetent hjälp av kunnig personal, avslutar Peter.

Elmodan är ett familjeföretag som redan från starten 1959, har haft service i fokus och som alltid försöker att hitta rätt lösning till sina kunder. Med sin spetskompetens har företaget under åren utvecklat helt egna smarta hjälpmedel som de erbjuder sina kunder, där testtanken och rullvagnen är några exempel. Elmodan är idag ett pumpföretag som är centralt
placerat på Sjælland, i både Næstved och Ishøj, där det finns både lager, utställning och serviceverkstäder. Genom sitt
inträde 2019 i Lakers Group, som är en nordisk samarbets-organisation med fokus på pumpar, fick Elmodan ett ännu bättre serviceerbjudande.

Atlas Copco Power Technique Nordic erbjuder i huvudsak ett brett sortiment av WEDA elektriska dränkbara pumpar till Elmodan. På Atlas Copco finns en lång tradition av att utveckla och sälja pumpar, därför förstår de utmaningarna som finns i variationen av tillämpningsområden och, viktigast av allt, vilken support personerna som använder dem behöver. WEDA har ett komplett sortiment av lätta elektriska dränkbara pumpar av hög kvalitet som är speciellt framtagna för avvattnings- och slam- och slurrytillämpningar.

WEDA:s elektriska dränkbara pumpar och tillbehör har konstruerats för täcka många olika behov av avvattning i många branscher. De har den prestanda, tillförlitlighet och enkla användning som krävs. WEDA-pumparna har inbyggd faskontroll och motorskydd samt nivåreglering genom vippa som tillval. Justerbara, slitstarka gummidiffusorer och kompressorhjul av vitstål garanterar hållbarhet i tuffa miljöer.