Volkswagen återupptar produktionen

Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen. Foto: Volkswagen

Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava från och med den 20 april. Även övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen. Senare kommer produktionen gradvis att återupptas i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko. En 100-punktsplan för maximalt hälsoskydd för anställda har tagits fram.

Produktionen kommer att återupptas med hänsyn till den nuvarande tillgången på komponenter, de lagstadgade kraven i Tyskland och Europa samt utvecklingen av försäljningsmarknaderna. Efterlevnaden av de strikta hälsoskyddsåtgärderna för de anställda är högst prioriterad.

Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer för Volkswagen, kommenterar:

– Med de beslut som fattats av de federala och statliga regeringarna i Tyskland och frigörandet av begränsningar i andra europeiska länder har förutsättningar skapats för att gradvis återuppta produktionen. Volkswagen har förberett sig intensivt för dessa steg under de senaste tre veckorna. Förutom att utveckla omfattande åtgärder för att skydda våra anställdas hälsa, har vi också kommit framåt med återupprättandet av våra leveranskedjor.

Andreas Tostmann, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för produktion och logistik, säger:

– Vi återupptar produktion och logistik med ett iscensatt tillvägagångssätt på ett välorganiserat sätt. Våra anställdas hälsa är högsta prioritet. Vi erbjuder säkra arbetsplatser och maximalt möjligt hälsoskydd med en 100-punktsplan. Med full medvetenhet om vårt ansvar ser vi till att ekonomin behåller fart och att bilar lämnar anläggningarna och når våra återförsäljare och kunder.