Instalco expanderar i Umeå genom förvärv av Norrtech

Instalcobolagen PoB:s Elektriska och El-Pågarna tar avtal med JM. Foto: Instalco

Instalco växer i region Norr genom förvärv av Norrtech VVS och Industri AB, verksamt i Umeå med omnejd. Norrtech är ett fullserviceföretag inom värme- och rörarbeten där kunderna är fastighetsägare, företag och privatpersoner. Bolaget erbjuder även helhetslösningar för installationer till industriföretag. För verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 36 miljoner.

– Med förvärvet av Norrtech expanderar vi i området runt Umeå där vi tidigare finns representerade genom Rikelektro. Norrtech har ett mycket kompetent och moget ledarskap som passar väl i Instalco tillsammans deras serviceutbud som går i linje med hur Instalco vill växa och ta marknadsandelar, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

Norrtech VVS & Industri som grundades 2015 har 16 anställda och ägs av Simon Sandström och Marcus Hermansson, vilka kommer att vara kvar i sina positioner i bolaget.

– Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och komma in i dess nätverk av bolag och få nya uppdrag och möjligheter till utveckling, säger Simon Sandström, vd på Norrtech.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Norrtech VVS och Industri med omgående tillträde.