OCS inviger nya lokaler

OCS Conveyors flyttar in i Viared. Foto: OCS Conveyors

Kenth Almqvist, delägare och vd på conveyorföretaget OCS, är lite trött men stolt efter gårdagens invigning. Den nya fastigheten på hela 3 500 kvadratmeter ligger granne med Ellos Groups nya logistikcenter, som också invigs om någon månad på ett växande Viared strax väster om Borås.

– Eftersom vi är experter på hängande conveyors för den moderna industrin som fokuserar på automatisering och en lean production, har vi passat på att automatisera våra egna processer. Samtidigt har vi också lagt stor vikt vid arbetsmiljö, ergonomi och effektiva arbetsytor. Vår egen produktion ska fungera som ett Centre of Excellence, berättar Kenth Almqvist.

OCS utvecklar och producerar hängande conveyors för bland annat fordons- och flygplansindustrin. Med den nya fastigheten går man från 2 000 till 3 500 kvadratmeter, med möjlighet att öka med ytterligare 1 500 vid framtida behov.

– Nu är vi väl positionerade för att fortsätta växa både på befintliga och nya marknader, avslutar Christer Lundgren, försäljningschef och delägare på OCS.