Relacom tillsätter ny vd

Ny vd för Relacom är Patrik Johansson. Foto: Relacom

I samband med att OneCo förvärvar Relacom, tillträder Patrik Johansson som ny vd. Patrik kommer närmast från Elverket Vallentuna där han var vd i drygt 6 år. Den norska industrikoncernen OneCo förvärvade Relacom i december och i samband med att affären gick igenom vid årsskiftet, valde dåvarande vd Anders Segert att lämna bolaget efter 19 år.

Ny vd för Relacom är Patrik Johansson. Patrik har bland annat bakgrund som managementkonsult på Accenture och Connecta och var vd för Elverket Vallentuna mellan 2012 och 2018. Patrik Johansson är civilingenjör från Lunds tekniska högskola och har en MBA från University of Michigan.

– Relacom befinner sig i ett intressant läge med nya och starka ägare. OneCo är en framgångsrik industrikoncern som kompletterar och stärker Relacom mycket bra och det ska bli spännande att vara med och växla upp den svenska verksamheten, säger Patrik Johansson.

– Relacom har med Anders Segert som vd framgångsrikt etablerat en grund för framtidsinriktad utveckling av företaget med god och sund verksamhet. Jag tackar Anders för hans insatser för Relacom och önskar honom lycka till med nästa utmaning och välkomnar samtidigt Patrik Johansson som ny vd för verksamheten, säger Marvin Jensen, koncernchef för OneCo.

I Sverige äger OneCo sedan tidigare OneCo Kraftteknik som huvudsakligen bygger högspänningsanläggningar för energibranschen. Patrik Johansson tillträder som vd även i detta bolag.