Presto stärker närvaron i Uppland

Presto och Upplands Brandservice går samman. Foto: Presto

Ett stort steg i Prestos tillväxtresa har tagitsi då Presto och Upplands Brandservice avtalade om samgående. Samgåendet har planerats under hösten och nu förverkligas det och sätter tydligt tonen för 2020, ett år där det kommer hända mycket för Presto.

– Jag är övertygad om att Upplands Brandservice och Presto tillsammans kommer att kunna erbjuda kunderna ännu bättre rådgivning och lösningar för skydd mot bränder. Vi är otroligt glada att nu välkomna medarbetarna i Uppland Brandservice in i Prestofamiljen och får med dem in mängder av kompetens och ny energi och kraft i bolaget, säger Filip Bjurström, Koncernchef Presto.

Uppland Brandservice som omsätter 65 miljoner kronor har idag 36 medarbetare och kontor i Uppsala, Västerås och Örebro. Bolaget har en marknadsledande ställning i Upplandsregionen och erbjuder ett brett sortiment av produkter och kvalificerade tjänster inom brandskydd.

Hans och Bo Blomberg, ägare på Upplands Brandservice:

– Att nu bli en del av Prestofamiljen känns mycket spännande och är ett naturligt nästa steg för bolaget. Vi har varit störst i Uppland ett bra tag och nu ska vi på en resa och bli störst i hela Norden. Den tanken stimulerar oss och kollegorna rejält!