Volvo Bussar får största busskontraktet någonsin

Volvo Bussar säljer 307 bussar till New York. Foto: Volvo Bussar

Volvo Bussars dotterbolag Prevost har fått den största ordern någonsin räknat i värde i och med två kontrakt med New Yorks delstatliga Metropolitan Transportation Authority, MTA.  MTA har tecknat två avtal med Volvo Bussars dotterbolag, Prevost på upp till 330 bussar, med en fast order på 307 bussar som ska levereras mellan 2020 och 2022 och med möjlighet till ytterligare 23 bussar.

– Vi är uppriktigt stolta och tacksamma över det fortsatta förtroende som MTA visar för Volvo genom att ge Prevost den största ordern någonsin i bolagets historia. Vi fortsätter att erbjuda lösningar med ett starkt fokus på drifttid, tillförlitlighet och service. MTA har den största bussflottan i hela Nordamerika och vi vill göra skillnad för medborgarna i New York, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

Ordern från MTA är också viktig för sysslesättningen i området och det gör att Volvo Bussar kan fördubbla sin produktion av bussar på Prevost fabrik i Nordamerika.

– Det är fantastiska nyheter för Prevost att få dessa nya kontrakt från Nordamerikas största transportnätverk, vilket fortsätter stärka Prevosts ledande ställning på den nordamerikanska bussmarknaden. Vi inledde monteringsverksamheten i Plattsburgh 2014 efter att ha fått vår första beställning av bussar från MTA. Vi är mycket stolta över att bussarna till MTA kommer att byggas bara några timmars bilresa från New York City. Vår närvaro på den här marknaden är mycket viktig för Prevost, och våra skickliga medarbetare i Plattsburgh är angelägna att ännu en gång få visa upp sin kompetens för MTA, säger François Tremblay, General Manager på Prevost.