Sectra tar order av amerikansk vårdgivare

Sectra säljer IT-lösning för medicinsk bildhantering till BJC HealthCare. Foto: Sectra

Sectra signerar femårigt kontrakt med den amerikanska vårdgivaren BJC HealthCare. Sectras IT-lösning för medicinsk bildhantering kommer installeras på 14 sjukhus och integreras med vårdinformationssystemet Epic Radiant. Med en robust och gemensam lösning för bildhanteringen skapas förutsättningar för effektivare arbetsflöden vilket i slutändan leder till bättre patientvård.

BJC HealthCare är en av de största icke vinstdrivande vårdgrupperna i USA. De erbjuder vård i centrala St. Louis, mellersta Missouri och södra Illinois. Ett av sjukhusen, Barnes-Jewish Hospital, är det största i Missouri och är en del av medicincentrum på Washington University School of Medicine.

– Det är med stor glädje jag välkomnar BJC HealthCare till Sectrafamiljen. Vår lösning är anpassad för just stora vårdgivare som standardiserat granskar, delar och lagrar medicinska bilder. Jag tror och hoppas att BJC redan tidigt i projektet kommer se både operationella och kliniska förbättringar i och med att det nu blir ett gemensamt system för alla deras sjukhus, säger Mikael Anden, vd för Sectra i USA.

Det femåriga kontraktet signerades under oktober 2019 och omfattar bland annat Sectras lösningar för radiologi, mammografi, preoperativ planering av ortopediska operationer i både 2D och 3D, funktionalitet för att kategorisera fall till utbildning och lösning för uppföljning av arbetsflöden. 

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en enhetlig strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi.