SPM lanserar ny underhållsapp

Laseruppriktning enklare än någonsin med ny app. Foto: SPM

SPM Instrument lanserar nu appen LineLazer för snabb och användarvänlig laseruppriktning av roterande utrustning. Appen, som är avsedd för användning tillsammans med de trådlösa mätenheterna i det laserbaserade LineLazer-konceptet, garanterar en smidig axeluppriktning. Appen, som kan användas på Windows-, iOS- och Android-enheter är gratis och kan laddas ner från App Store och Google Play.

Med den nya LineLazer-appen är det enklare än någonsin att få jobbet gjort. Appen guidar användaren genom hela uppriktningsprocessen på ett intuitivt sätt med hjälp av ett visuellt tilltalande och lättförståeligt grafiskt gränssnitt i 3D.

Mycket tonvikt har lagts på att skapa en användarvänlig app som gör uppriktningsprocessen så enkel som möjligt för användaren. Möjligheten att rotera den virtuella maskinen för en live 3D-vy från alla riktningar underlättar förståelsen, medan funktionen kontinuerligt svep, som möjliggör mätning under rotation, sparar mycket tid. Appen kan visuellt förstärka feluppriktningen, vilket gör det enkelt att se vertikala och horisontella vinkelfel samt offset.

När systemet har fastställt graden av feluppriktning ger appen tydlig och okomplicerad vägledning direkt på skärmen om vilka korrigeringar som behövs för en perfekt axeluppriktning. När proceduren är klar kan användaren spara detaljer och resultat i en rapport som kan nyttjas vid nästa uppriktningstillfälle. Rapporterna kan också delas som PDF-filer via epost.