Enviro startar bolag i USA

Enviro startar holdingbolag i USA för att etableringa lokala anläggningar. Foto: Enviro

Styrelsen för Scandinavian Enviro Systems (publ) har beslutat att omgående etablera ett holdingbolag i USA för att underlätta Enviros etablering av samägda återvinningsanläggningar för däck på den amerikanska marknaden. 

– Vår nya strategi innebär att Enviro vill bli delägare i anläggningar baserade på vår teknologi eftersom det ger goda intäktsmöjligheter. Att bli delägare ställer dock andra krav på bolagsstrukturer och det är ur det perspektivet som beslutet att upprätta ett holdingbolag på den amerikanska marknaden ska ses, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Såsom nyligen kommunicerats har Enviro tecknat ett term sheet med amerikanska TreadCraft Carbon LLC avseende upprättandet av en gemensamt ägd anläggning för återvinning av uttjänta däck baserat på Enviros teknologi. Undertecknandet innebär att parterna är överens om de huvudsakliga villkoren för en anläggningsaffär såsom leveransomfång, pris på anläggningen, betalnings- och leveransvillkor.

Med utgångspunkt från term sheet:et förhandlar nu parterna villkoren för ett slutgiltigt avtal. Samtidigt pågår också arbetet med att få till stånd kompletterande avtal för villkoren för samriskbolaget samt licensavtal. Samtliga förhandlingar är villkorade av finansiering, en process som pågår parallellt.

– Beslutet att upprätta ett holdingbolag i USA är ett led i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för slutgiltiga avtal samt en finansiering av anläggningen.