IKEA testar Parans Solar Lighting på varuhuset i Helsingborg

IKEA expanderar test på varuhuset i Helsingborg. Foto: Parnas

Knappt tre månader efter att det första testsystemet har installerats på IKEA’s varuhus i Helsingborg väljer IKEA att utöka testområdet för sina framtida behov av mer naturligt ljus inomhus.  

Efter en initial testperiod på tre månader där vissa anpassningar och justeringar av armaturerna har gjorts så väljer IKEA att utöka testområdet. Två självbetjäningskassor kommer nu också få Paransljus över sig. IKEA-personal hjälper kunderna vid utcheckningen och upplever en del av området som mer dunkelt med begränsat insläpp av naturligt ljus från fönster. Sedan tidigare är det personal i kundservicedisken och ompackningsrummet som är med i utvärderingen.

– Vi har haft en tät dialog med IKEA-representanter sedan systemet installerades och efter initiala injusteringar av armaturernas placering har vi fått positiv och konstruktiv feedback av IKEA, säger Anders Koritz, vd på Parans. IKEA har därför valt att utöka testet med ytterligare åtta ljuspunkter över två kassalinjer. Vi är verkligen glada över IKEAs engagemang i utvärderingen och att de nu väljer att utöka testet. Efter IKEA’s godkännande kan systemet komma att bli en del i en standardlösning som uppfyller deras behov av mer solljus inomhus.