SSG On site testar QR-koder

På Östrands massafabrik utanför Sundsvall testar man just nu QR-koder i SSG On site. Foto SSG

QR-koder håller på att slå igenom på bred front, och även inom industrin har man börjat att hitta smarta tillämpningar. På SCA-ägda Östrands massafabrik utanför Sundsvall testas nu QR-koder som ska läsas i appen SSG On site, och användningsområdena är många.

QR-koder har hängt med under ett par år, men under de senaste åren har de börjat att få sitt stora genomslag. I den lilla fyrkantiga koden kan man bygga in ljud, bild, information och länkar som sedan kan läsas av din smartphone. Mångsidigheten i vad koden kan innehålla gör att det finns många användningsområden, och idag återfinns QR-koder bland annat på biljetter, informationstavlor och vid swish-betalningar.

– QR-koder ligger helt i linje med den digitala kommunikations- och informationsupplevelse som SSG On site sedan tidigare ger, säger Markus Sjöholm, tjänsteägare för SSG On site. Med denna funktionalitet så kommer anläggningarna att kunna ge fler möjligheter med hänvisning till information, funktioner och liknande via SSG On site till sina entreprenörer och andra besökare.