Calejo i nära samarbete med IBM Sverige

Carl Johard och Johannes Holmberg, Calejo, tillsammans med Martin Rydén och Gun Blom Lundgren, IBM. Foto: Calejo

Calejo Industrial Intelligence, som utvecklat ett unikt system för processoptimering av industrin med hjälp av AI, har inlett ett nära samarbete med IBM Sverige. Calejo är numera en del av partnernätverket IBM Business Partners.

– Jag ser att IBM kommer att kunna vara ett viktigt kompletterande stöd i Calejos unika teknologiska erbjudande till sina kunder, säger Martin Rydén, Technical Leader och Intraprenuer på IBM Sverige.

IBM Sverige har initierat ett internationellt unikt och ambitiöst samarbetsprogram med olika serieentreprenörer och startup-bolag i Sverige.

– Vi väljer nogsamt ut och hjälper ett antal bolag, som vi tror har en bra möjlighet att lyckas på marknaden. Det viktigaste för oss i vårt urval är teamets kompetens och själva affärsidén. Vårt eget incitament är givetvis att öka användningen av vår teknologi och våra molntjänster, säger Martin Rydén.

Det IBM bidrar med förutom teknik och molntjänster är också egen tid genom att vara bollplank och rådgivare när det gäller teknikcoaching, affärsutveckling, produktionssättning och marknadsaktiviteter.

– Vi kommer också att kunna dra nytta av varandras nätverk. Inom IBM har vi som bekant ett betydande globalt nätverk, inte minst inom IBM Business Partners, säger Martin Rydén.

Genom samarbetet med IBM kommer Calejo bland annat att kunna erbjuda både publika och privata molntjänster för industriföretagens dataströmmar. Inom detta område är IBM en av världens största aktörer. Inom privata molntjänster har IBM precis förvärvat den ledande aktören Redhat. Efter detta förvärv, så är IBM överlägset störst inom privata moln.

– Med stöd av IBM, så kommer vi därmed att kunna erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt och mer komplett paket till våra kunder. Vi är också mycket tacksamma för alla goda och erfarna råd vi får från IBM, säger Johannes Holmberg, vd Calejo Industrial Intelligence.