Elmia Subcontractor lockade över 14 000 besökare

Foto: Elmia Subcontractor

I år besökte 14 289 personer årets mässan Elmia Subcontractor. Cirka 500 möten mellan leverantörer och inköpare var inbokade under första dagen och tongångarna hos de medverkande företagen är i efterhand positiva.

– Det är en väldigt stor mässa med en bra mix av olika leverantörer från i princip hela världen. Det är en bra representation av olika teknologier och olika produkter och tjänster som de kan erbjuda. Mässan har utvecklats till att bli norra Europas största underleverantörsmässa och jag tror att det är viktigt att ha en plattform där de ledande företagen kan träffas. Du ser inte bara produkterna, utan det knyts också mycket kontakter på en sådan här mässa, sade Bo-Inge Stensson, Senior Vice President, Group Purchasing SKF, i ett pressmeddelande.

– Elmia Subcontractor är den enda naturliga samlingsplatsen för underleverantörer. Det är här man är helt enkelt och vi får nya kunder varje år, sade Henrik Berner, Strategic Sales, Lesjöfors AB, i ett pressmeddelande.

– Det är tredje året vi är med nu. Av de företag vi mött vid tidigare matchmaking har flera blivit viktiga leverantörer till oss. Vi växer kraftigt så vi har ett starkt behov att skaffa nya leverantörer, sade Ingvar Nilsson, inköpare på Landskronaföretaget BorgWarner TTS AB, i ett pressmeddelande.

I år var additiv tillverkning ett av mässans teman, så kallad 3D-printing.

– Helt klart är att den här mässan kan bidra till att sprida och öka kunskap och förbättra Sveriges konkurrenskraft inom additiv tillverkning. Jag kommer att åka hit nästa år om det blir en uppföljning på konferensen. Jag tror att på så sätt vidareutbildar mässan många. Att höra diskussionerna på konferensen, se det senaste inom 3D i utställningen och träffa tillverkarna som är längst fram på området. Man får nya idéer, det är det som händer här, sade Marcus Olsson, Purchasing Manager, Atlas Copco Construction Tools, i ett pressmeddelande.