Sundet Industrier köper BT-CNC LEG

Foto: Laserstans

Ägaren av BT-CNC och ägaren av Sundet har nått en överenskommelse om att Sundet Industrier förvärvar BT-CNC LEGO.

BT-CNC är ett privat svenskt bolag som sysselsätter cirka 15 personer. Bolaget har sina rötter i Berglunds Mekaniska som bildades 1972. BT-CNC är en väletablerad tillverkare åt verkstadsindustrin. Produkterna används inom en rad industrier såsom förpacknings, offshore, läkemedels och livsmedelsindustrin.

Sundet Industrier ingår i en privatägd svensk koncern och består av en grupp skånska mekaniska verkstäder; Skruva Teknik i Bjuv, Laserstans Techpro i Svedala och Liedholms Maskinteknik i Helsingborg.

Gruppen tillverkar både egna produkter och produkter åt verkstadsindustrin.

– Sundet Industrier har redan idag en attraktiv mix av mekaniska verkstäder som kompletterar varandra och bidrar till varandras utveckling, säger Lars Johansson, Sundet Industrier.

– Genom förvärvet av BT-CNC LEGO tillförs gruppen spetskompetens inom skärande bearbetning, BT-CNCs resurser i form av personal, lokaler och maskinpark kompletterar de övriga bolagen på ett utmärkt sätt och den starka skånska förankringen befästs ytterligare. Vi kan nu erbjuda våra kunder än bredare lösningar, mer avancerade produkter och inte minst utökad kompetens inom bland annat skärande bearbetning.