Försäljningen av industritätningar ökar i Sverige

Arkivbild

Ser en stor potential på marknaden

Försäljningen av tätningar till industrin fortsätter öka. Det visar SKFs siffror för tätningar som ökat markant i år jämfört med samma period förra året.

Självklart påverkar den generella uppgången inom industrin men också att vi vinner nya affärer hos både existerande som nya kunder. Försäljningsökningen gäller både inom den traditionella industrin som fordonsindustri, säger Rickard Gundmalm på SKF i Sverige. 

Tätningen har en viktig funktion att behålla smörjmedlet och samtidigt stänga ute smuts från att komma in i lagret. En felaktig tätning kan orsaka onödiga driftstopp, i värsta fall haveri, som driver onödiga kostnader i produktionen eller hos slutanvändare.

SKF har konsoliderat sin svenska tillverkning, utveckling, inköp och lagerhållning av industritätningar till Landskrona. Där erbjuds nu allt från tekniskt stöd, logistik och tillverkning med det flexibla SKF SEAL JET konceptet, som innebär att tillverkning och leverans av tätningar kan ske i både stora och små volymer

– Vi ser en stor potential på marknaden. Allt fler företag ser värdet i att välja rätt tätning för att undvika driftstopp. Vi upplever dessutom att tillväxten för tätningar är större än den generella tillväxttakten som råder inom industrin just nu, säger Rickard Gundmalm.