2,8 miljoner reste med SAS i augusti

Foto: SAS

Under augusti valde totalt 2,8 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med cirka
110 000 jämfört med augusti föregående år. För att möta kundernas efterfrågan anpassade SAS under augusti successivt erbjudandet från ett mer säsongsbaserat nätverk till att öka antalet avgångar på året runt-linjerna inom Skandinavien och Europa. Detta bidrog till att SAS totala trafik hade en positiv utveckling och ökade med cirka 5 procent.

Störst var tillväxten på europalinjerna där trafiken steg med nästan 8%. Även de interkontinentala linjerna hade en positiv utveckling med en trafikökning på nästan 6 procent där Asienlinjerna hade den högsta tillväxten. Även SAS inrikeslinjer utvecklades positivt och ökade med drygt 3 procent under månaden.

– Vi är glada att fler resenärer valde att resa med SAS än någon tidigare augustimånad. Efter en intensiv högsäsong där vi erbjudit fler stolar än någonsin på våra säsongsbaserade linjer, ser vi nu fram emot att åter utöka kapaciteten på våra året runt-linjer inom Skandinavien och Europa, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS.

Den nominella yielden, passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, och PASK, passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, steg med 4 procent respektive 5 procent under augusti 2018 jämfört med augusti 2017.