Setra investerar i Långshyttan

Foto: Setra

Bygger komponentfabrik

Träindustriföretaget Setra investerar i en komponentfabrik i Långshyttan. Investeringen syftar till att möta kundernas ökade efterfrågan på komponenter till exempelvis dörrar och fönster. Kunderna finns såväl i Skandinavien som i övriga världen.

– Vi ser en stor efterfrågan på ett mer förädlat sortiment. Investeringen gör det möjligt för oss att öka vår långsiktiga konkurrenskraft och erbjuda produkter till bland annat den skandinaviska fönster- och dörrindustrin, säger Hannele Arvonen, vd i Setra.

Fastigheten som Setra har köpt ligger i närheten av Setras anläggning i Långshyttan, där Setra har sin limträtillverkning. Satsningen ger därmed möjligheter att skapa ett träindustricenter i Långshyttan. Råvaran till den nya komponentfabriken kommer att tas från Setras furuverk i Bergslagen och är optimal för just den här typen av industri. Produktionsvolymen kommer att ligga på 45 000 kubikmeter färdiga komponenter.

   – Vi bygger vidare på en framgångsrik väg och tar vara på den kompetens vi har inom Setra när det gäller komponenter. Vi kommer att bygga en effektiv och industriellt anpassad anläggning för att bli en tongivande aktör riktad mot fönster- och dörrindustrin, säger Olle Berg, marknadsdirektör på Setra, som också ser bra synergier genom att lokalisera den nya fabriken till Långshyttan.