Wärtsilä och Schneider Electric i samarbete

Foto: Wärtsilä

Ska öppna marknader för lösningar i energioptimering av datacenter

Teknologikoncernen Wärtsilä och Schneider Electric har undertecknat ett samarbetsavtal i Helsingfors i december 2017. Målet med samarbetet är att arbeta tillsammans för att öppna marknader för lösningar i energioptimering av datacenter. Wärtsiläs ansvar i samarbetet är att erbjuda en kraftproduktionsanläggning, medan Schneider Electric fokuserar på optimering av energidistribution.

Både Wärtsilä och Schneider Electric är globala ledare i sina respektive områden. Wärtsilä är en världsledande leverantör av avancerade teknologier och kompletta livscykellösningar för energimarknaderna, medan Schneider Electric leder den digitala transformationen genom att erbjuda världsledande energihantering- och automatiseringssystem, samt erbjuda integrerade effektivitetslösningar genom att kombinera energi, automation och programvara.

Därtill driver Schneider Electrics förstklassiga lösningar för datacenters infrastrukturer framåt industrin, samt strävar fortsättningsvis att utveckla och införa teknologi och lösningar så som denna.   Wärtsiläs gasdrivna motorkraftverk erbjuder en ny, alternativ energikälla för datacenter. Schneider Electric erbjuder lösningar för distributionsnätverkshantering och krafthantering i mellanspänning, lågspänning och säker kraft, och nätverksautomation samt lösningar för IT-infrastruktur.

– Datacenteroperatörer kommer att dra nytta av samarbetet så att de kan minska sitt koldioxidutsläpp betydligt, spara på energikostnader av datacenter och dra finansiella fördelar med Smart Power Generation -reservkraftsystemet, säger Javier Cavada, President, Wärtsilä Energy Solutions.

– Att jobba med en kunnig partner så som Wärtsilä inspirerar oss på Schneider Electric att erbjuda de mest avancerade och hållbara omfattande lösningar till energihantering i datacenter och kraftverk. Med slutkundens behov i fokus, är vi säkra på att vi kommer att skapa ömsesidigt värde på varje steg i en potentiell marknad som vill optimera de befintliga tillgångar, kvarstå operationellt effektiva och bidra till miljövänliga lösningar, säger Frederic Godemel, Energy SVP, Schneider Electric.