Engcon satsar i Polen

Foto: Engcon

Bygger ut sin fabrik i Niepruszewo

Nu är utbyggnaden av Engcons fabrik i Polen klar och invigd. Polenfabriken utökar sin kapacitet för att möta en ökad efterfrågan på tiltrotatorer på kontinenten, särskilt från Frankrike och Holland.

– Jag är både glad och stolt över den utveckling vi haft sedan starten i Polen. Vi byggde fabriken i Niepruszewo, Polen 2012 för att klara den ökade efterfrågan på skopor, markvibratorer, gripar, och svetsade komponenter. Med anledning av vår fortsatta försäljningsökning har vi nu fått bygga ut fabriken, säger Stig Engström, Engcons grundare och ägare.

Fabriken har i och med utbyggnaden fått 1000 nya kvadratmeter som ska inrymma en ny monteringshall, ny provkörning, ökad yta för bearbetning, plåtskärning och gradning. Även kontorsdelen har byggts ut och totalt investerar Engcon 20 miljoner kronor i utbyggnad och utrustning.

– Europa har upptäckt tiltrotatorn, konstaterar Stig Engström. Allt började i och med den explosiva försäljningsökningen i början av 2000-talet. Den gjorde att vi var tvungna att höja produktionstakten rejält.