Combitech satsar på Cyber Security i Danmark

Foto: sxc.hu

Vill skapa en helhetssyn kring informationssäkerhet

Teknikkonsultbolaget Combitech etablerar sig i Danmark och täcker därmed hela Norden. Företaget kommer inledningsvis satsa på Cyber Security-området och hjälpa verksamheter utveckla och stärka sin informationssäkerhet. 

– Vår bedömning är att det finns ett behov av en aktör med lång erfarenhet och en innovativ syn på informationssäkerhet på den danska marknaden. Vi har ett arv som sträcker sig tillbaka till 50-talet, då vi började arbeta med säkerhetsfrågor kopplat till ett lands försvar. Utifrån det har vi byggt vidare och skapat en tjänsteportfölj som ständigt utvecklas och förnyas. Att vi nu etablerar oss i Danmark skapar nya affärsmöjligheter och stärker vår nordiska närvaro, berättar Pernilla Rönn, affärsområdeschef för Cyber Security på Combitech.

Den danska verksamheten kommer att ledas av Lone Flohr som har lång erfarenhet inom Cyber Security. I ledningsteamet ingår även två seniora medarbetare med erfarenhet från bland annat militärverksamhet, internationella företagskoncerner och konsultverksamhet. Innan året är slut är målsättningen att vara ett 30-tal konsulter i Danmark som kompletterar de cirka 250 informationssäkerhetskonsulter som redan finns inom Combitech.

– På Combitech finns en helhetssyn kring informationssäkerhet och digitalisering i kombination med en högteknologisk spetskompetens, det kommer att tillföra den danska marknaden något nytt. Inledningsvis kommer vi att fokusera på att leverera tjänster inom Managed Security Services, Security testing och Governance and compliance, säger Lone Flohr, vd för Combitech Danmark.