Kia tar position på laddhybridmarknaden

Foto: Kia

Gör sitt sitt bästa år hittills på den svenska marknaden

Med över 23 000 nyregisterade bilar noterar Kia sitt bästa år hittills på den svenska marknaden. Märket ökar 5,7 procent jämfört med totalmarknaden som ökade 1,9 procent jämfört med förra året.

2017 blev ett rekordår för Kia med 23 037 nyregistrerade bilar. Det är den högsta siffran hittills och innebär att märket befäster sin position som ett av de vanligaste nybilsköpen. Marknadsandelen nådde för första gången över 6 procent. Ökningen innebär att Kia kliver upp på pallen och tar tredjeplatsen ackumulerat, det vill säga för perioden januari-september.

Ökningen för Kia är 3,4 procent jämfört med samma period förra året, medan de totala registreringarna av nya personbilar ökat med 3,1 procent. Kias ackumulerade marknadsandel är 6,05 procent.

Supermiljöbilen Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, med 62 kilometers räckvidd på el, noterar återigen en stark ökning på marknaden med 311 registrerade bilar under september. Tillsammans med nyligen lanserade crossovern Niro Plug-in Hybrid, 94 registrerade bilar i september, tar Kia en stark position på laddhybridmarknaden.

På mycket kort tid har andelen hybrider och plug-in hybrider ökat kraftigt och stod för 29 procent av Kias nybilsregistreringar i september.