Fortums IT-system digitaliseras

Foto: Fortum Oyj

Tecknar treårigt ramavtal för underhåll, support och utveckling av Fortums IT system

Fortum, ledande företag inom ren energi har undertecknat ett treårigt ramavtal med Atos, ledare inom digital transformation, för underhåll, support och utveckling av Fortums IT system. Kontraktet omfattar Norden och Baltikum samt Polen och Ryssland.

Detta ramavtal ökar flexibiliteten i Fortums utvecklingsarbete och effektiviteten i dess verksamhet. I och med dessa nya lösningar ansluter sig Atos till Fortums skifte mot en renare värld genom digitalisering.

– Med det nya avtalet kan vi fokusera på våra huvudaktiviteter och frigöra fler resurser för det viktiga utvecklingsarbetet. Den nya samarbetsmodellen förbättrar dessutom flexibiliteten i vår verksamhet. Atos valdes som samarbetspartner baserat på deras end-to-end servicemodell samt deras leverantörsekosystem som är anpassningsbart för framtida behov, säger Pekka Eira, IT-ansvarig och chef på Fortum.

Atos erbjuder Fortum en omfattande tjänstelösning för hantering av applikationer. End-to-end-affärsprocessledningen och kontrollsystemlösningen garanterar en förebyggande operationsmodell för IT-tjänster och orkestrering av både molnbaserade och traditionella tjänster för datacenter.

– Vi är stolta över att Fortum valde oss som sin IT-partner och gläder oss åt att stödja dem i deras resa mot digital transformation. Vi utnyttjar de senaste digitala teknologierna, så som automation och robotik, i vår servicemodell. Vår flexibla affärsmodell tillåter oss att reducera kundens totala ägandekostnader och svarar på både nuvarande och framtida utvecklingsbehov, säger Harri Saikkonen, vd för Atos i Norden.