Världspremiär för ny femdörrars coupé från Volkswagen

Foto: Wolksvagen

Har positionerats närmast över Passat

Nu utökar Volkswagen sin modellportfölj med en Gran Turismo-modell: helt nya Arteon. Denna premiummodell, som positionerats närmast över Passat, gör entré vid årets upplaga av bilsalongen i Genève, 7-19 mars.

Nya Arteon är baserad på den modulära byggarkitekturen Modular Transverse Matrix. ”Transverse” står här för en tvärställd motor placerad fram. Genom att monteras på detta sätt frigör den plats. Avståndet mellan axlarna är hela 2.841 mm. Det gör att överhängen på den 4.862 mm långa fastbackmodellen är korta och koncisa. Arteon är 1.871 mm bred och 1.427 mm hög. Dessa dimensioner åstadkommer verkligt dynamiska proportioner – en visuell startpunkt för designavdelningen på Volkswagen. Klaus Bischoff, chefsdesigner på Volkswagen, berättar:

− Arteon kombinerar designdetaljer från klassiska sportbilar med den elegans och generösa plats som karakteriserar en fastback. En nyskapande GT i business-klassen som samtidigt tilltalar både känslor och förnuft.

Tobias Sühlmann, som är ansvarig för exteriördesignen på Arteon, förklarar:

− Arteons linjer är inte bara sportiga utan också ett konkret uttryck för ett mycket funktionellt helhetskoncept. Här möts form och funktion på ett progressivt sätt. Jämfört med den klassiska sedanen, erbjuder en Gran Turismo mer utrymme och mer flexibilitet tack var sin långa hjulbas, coupé-liknande fastback-design och stora baklucka. Femsitsiga Arteon är ett idealiskt och avantgardistiskt alternativ – perfekt för alla som önskar sig en femdörrars fastback med elegant, fulländad design och avancerad teknik.