SKF investerar i produktionskanaler

Foto: SKF

SKF investerar 150 miljoner kronor för att modernisera tillverkningen av cylindriska rullager i Schweinfurt i Tyskland. Detta är den tredje betydande fabriksinvesteringen som SKF tillkännagivit de senaste 18 månaderna. Liknande projekt har redan startats i Göteborg och Flowery Branch i USA.  

Investeringen i Schweinfurt omfattar införandet av den senaste bearbetnings-, monterings- och paketeringstekniken. Gamla produktionskanaler kommer att ersättas av moderna, mer automatiserad processer och maskiner.

– Vi fortsätter att investera i utvecklingen av våra tillverkningsprocesser och teknologier. Den nya kanalen i Schweinfurt, med automatisk montering och reducerade omställningstider, kommer att resultera i ökad flexibilitet och kortare ledtider vid tillverkningen av medelstora och små partier av cylindriska rullager. Vår ambition är att starta pilotprojekt för våra viktigaste produktlinjer och sedan införa liknande teknologier i andra fabriker, säger Luc Graux, President, Bearing Operations på SKF.

– Tillsammans med våra projekt i Göteborg och Flowery Branch har vi nu annonserat nästan 500 miljoner kronor i investeringar i våra fabriker under de senaste 18 månaderna. Utvecklingen av flexibla och moderna tillverkningsprocesser är en oerhört viktig del i koncernens ambitioner för tillväxt och lönsamhet.

De investeringar som nu tillkännages väntas vara genomförda i mitten av 2018.