Nordson lanserar ny miniventil

Som ett led i Nordson EFD:s serie av miniventiler så introduceras nu den senaste utvecklingen i 781 Mini Spray Valve.

Den nya sprejventilen gör skäl för namnet då den är hela 60 procent mindre än den tidigare sprejventilen. Den väsentligt mindre storleken gör den betydligt enklare att montera i produktionslinan, även om det är ont om plats. Dess litenhet gör det även möjligt att montera den i en mängd olika vinklar.  

Mini sprejventilen 781 är även försedd med det nya patenterade systemet QR (Quick Release) som möjliggör isärplockning av ventilen inom några få sekunder, utan att använda verktyg.

Även fördelar som att man kan rotera själva vätskekammaren 360 grader så att luftslangar och så vidare hamnar där man vill ha dem, gör den väldigt omtyckt och en klar favorit hos produktionstekniker och maskinbyggare.

Nordson EFD 781 Mini Spray Valve är en helt nyutvecklad sprejventil med en betydligt förbättrad sprejprecision som numera finns hos G A Lindberg. Den klarar att spreja ner till 1 mm sprejbredd och ger även väsentligt skarpare och väldefinierade sprejkanter än konventionella sprejventiler.

Ventilen är väl lämpad för låg till medelviskösa vätskor och riktar sig till en rad olika industrier och för en mängd olika applikationer till exempel för limning och tätning av displayer, applicering av primers, färger, oljor, samt en mängd olika applikationer inom elektronikindustrin samt medicinsk utrustning.

Att med hög precision kunna spreja på mycket små och väl definierade områden, ner till 1 mm bredd, ger betydligt fler möjligheter. 781 Mini Spray Valve gör det möjligt att enkelt spreja på små detaljer med en mycket hög precision och repeterbarhet, och med näst intill noll i översprejning.

Detta minimerar risken för ombearbetning och kassation, till förmån för högre och bättre produktivitet. Som i slutänden ger bättre konkurrenskraft och högre vinst.