Scania satsar i Thailand

Scania bygger en ny monteringsanläggning i Thailand. Foto: Scania

Scania stärker sin position i Thailand och Asien med en ny monteringsanläggning för lastbilar och busschassin i Bangkoks frihandelszon. Den nya fabriken, som också innehåller en tillverkningsanläggning för lastbilshytter, är den största produktionsinvestering som Scania genomfört utanför Europa och Latinamerika.

Scania Group Thailand är fullt tvärfunktionellt inriktad med anställda från Scanias organisation för produktion och logistik, forskning och utveckling, inköp samt försäljning och marknadsföring. Anläggningen har en yta på 33 900 kvadratmeter och den totala investeringen uppgår till 800 miljoner thailändska bath, motsvarande 23 miljoner euro.

Den nya fabriken i Bangkoks frihandelszon är en hörnsten i Scanias satsning för att öka marknadsnärvaron i regionen.

– Med denna industrietablering och med lokala leverantörer kan vi nu bygga Scanialastbilar och bussar enligt globala specifikationer men med ursprung i Thailand. Det ger oss helt nya förutsättningar för vår tillväxt i frihandelszonen ASEAN, säger Gustaf Sundell, chef för Scania Group Thailand.

– Genom att öka vår lokala närvaro kan vi nu snabbt svara upp mot kundernas krav och säkerställa att vi levererar den bästa transportlösningen för varje kund.

Förutom den nya anläggningen har Scania etablerat ett regionalt huvudkontor i Thailand som ger stöd till Scanias distributörer i Asien och Oceanien när det gäller att utveckla affären på deras marknader.