Ny turbiditetssensor kan optimera produktion och minskar spill

Sensorn mäter turbiditet, det vill säga graden av grumlighet i en vätska på grund av partiklar som sprider eller absorberar ljus. Arkivbild.

Företaget Anderson Negele har lanserat en ny turbiditetssensor, ITM-51, som kan optimera produktionsprocesser och bidra till både ekonomiska och miljömässiga fördelar.

ITM-51 fungerar genom att mäta turbiditet, vilket är graden av grumlighet i en vätska på grund av partiklar som sprider eller absorberar ljus. Sensorn är utvecklad med fokus på hygien och finns i flera olika utföranden för att passa olika behov.

Denna sensor är särskilt lämplig inom livsmedelsindustrin.  Det skriver OEM Automatic som är en leverantör av komponenter anpassade för industriautomation.

Enligt OEM garanterar sensorn hög och jämn produktkvalitet, exempelvis vid juiceproduktion. Den ska också underlätta vid produktövergångar och bidra till att minska kostnader för avloppsvattenrening genom att optimera användningen av rengöringsmedel i CIP-processer.