ABB Robotics lanserar tävling för startups om AI-innovationer inom robotik

Startupföretag och uppskalningsföretag får skicka in idéer om programmering med naturligt språk, inlärning av färdigheter och autonomt beslutsfattande. Vinnarna får tillgång till ABB:s globala nätverk, banbrytande tekniker och långsiktiga möjligheter till samarbete. Foto: ABB Robotics

ABB Robotics meddelade nyligen lanseringen av 2024 års upplaga av Robotics AI Startup Challenge, en tävling som syftar till att accelerera utvecklingen av artificiell intelligens inom robotik. Tävlingen, som är en del av ABB:s innovationsstrategi, följer på tidigare framgångar där bland annat det schweiziska företaget Sevensense förvärvades nyligen.

Marc Segura, chef för ABB Robotics, förklarar att innovation ligger i företagets DNA -

- Genom att samarbeta med startups och scaleups kan vi påskynda tekniska framsteg inom robotik. Vår AI Startup Challenge är ett utmärkt tillfälle att arbeta med de mest innovativa och framsynta inom AI och robotik.

Global tävling ska främja utveckling av artificiell intelligens

Deltagare i tävlingen uppmanas att inkomma med nyskapande idéer inom tre specifika områden: programmering med naturligt språk, färdighetsinlärning och autonomt beslutsfattande. Dessa kategorier speglar de nuvarande tekniska utmaningarna och möjligheterna inom robotiksektorn där AI har potential att revolutionera hur robotar interagerar och fungerar.

De som segrar i tävlingen kommer inte bara att tilldelas ett kontantpris på 30 000 dollar utan även få möjligheten att utveckla ett långsiktigt partnerskap med ABB. Detta partnerskap kan innebära gemensamma marknadsföringsstrategier och investeringsmöjligheter.

Innovativa lösningar för global påverkan

Tävlingen är öppen för ansökningar till den 12 juni 2024. ABB Robotics uppmuntrar startups och scaleups med kompetens inom AI och robotik att skicka in sina bidrag. Mer information om tävlingen, inklusive anmälningskriterier och process, finns tillgänglig på företagets webbplats.

- Robotics AI Startup Challenge är en del av vårt bredare innovationsekosystem, som drivs av samarbeten och ny teknik, tillägger Segura i ett pressmeddelande.

- Genom dessa projekt, som identifierar, stödjer och skalar upp lovande startups oavsett bransch, arbetar vi för att snabba på innovationstakten.

Framtidssäkring genom samarbete

ABB Robotics & Discrete Automation är en global ledare inom robotteknik och automatisering och hjälper företag i alla storlekar och branscher att bli mer motståndskraftiga och effektiva. Med cirka 11 000 medarbetare världen över stödjer företaget övergången till mer uppkopplade och samarbetsinriktade framtidsfabriker.

Genom att främja tekniska innovationer som AI strävar ABB efter att skapa en mer hållbar och produktiv framtid där avancerad teknik spelar en central roll i att optimera tillverknings-, transport-, drifts- och styrprocesser.

Källa: ABB Robotics