Voestalpine förvärvar majoritetsandel i italiensk svetstrådtillverkare

Stålverket i Linz, Österrike, där Voestalpine också har sitt huvudkontor. Foto: Christian Wirth, Wirthi/Wikimedia Commons

Österrikiska Voestalpine Böhler Welding har förvärvat en majoritetsandel i svetstrådstillverkaren Italfil Spa. Det italienska företaget har 110 anställda och en årlig omsättning på 43 miljoner euro. Ståljätten ser förvärvet som ett sätt att utöka sin produktportfölj, särskilt inom den semi- och helautomatiska högkvalitativa svetstekniksektorn.

Voestalpine Böhler Welding är en del av Metal Engineering Division av Voestalpine AG som säger sig  "sätta nya standarder över hela världen för standard- och specialsvetsprocesser". Företaget är en komplett leverantör av svetslösningar.

Voestalpine är en global stål- och teknikkoncern med cirka 500 koncernföretag och verksamhet i mer än 50 länder, däribland Sverige.

Franz Kainersdorfer, styrelseledamot för Voestalpine AG och chef för företagets metalltekniska division, kommenterar förvärvet.

– Detta förvärv tar oss ett betydande steg närmare vårt strategiska mål att förse våra kunder med holistiska lösningar inom svetsteknikområdet . Genom att i framtiden förse Italfil SpA med valstråd av hög kvalitet från vår stålproduktion förbättrar vi också vår värdekedja.