Andritz lanserar ny instrumentportfölj på Pulp & Beyond i Helsingfors

Foto: Andritz

På mässan Pulp & Beyond i Helsingfors lanserade Andritz en portfölj av nya intelligenta instrument som kallas Smart Series, med målet att uppfylla massa- och papperstillverkarnas behov vad gäller processeffektivitet och miljömässig hållbarhet.

Portföljen innehåller mätinstrument, analysatorer, maskinseendesystem, tillståndsövervakningslösningar samt robotik och mekatroniklösningar.  

– Med introduktionen av Smart-serien lägger vi en solid grund för en autonom framtid, vilket gör det möjligt för våra kunder att avsevärt förbättra sin processeffektivitet, tillförlitlighet, säkerhet och miljömässig hållbarhet - och se till att dessa förbättringar behålls över tid", säger Johanna Newcomb , Vice President, Andritz Automation and Digitalization, i ett pressmeddelande.

Med tillståndsövervakningslösningar för ett brett utbud av processutrustning och processområden ska Smart Series hjälpa massa- och papperstillverkare att införa prediktivt underhåll, minska oplanerade driftstopp och förlänga livslängden för utrustning och komponenter. Integrerade robotik- och mekatronikapplikationer minskar behovet av mänsklig närvaro i farliga områden i massa- och pappersbruk och bidrar till att optimera underhållet, framhåller Andritz.