Atlas Copco förvärvar belgiska Delta Temp

Det förvärvade företaget blir en del av Atlas Copco Groups division Specialty Rental. Bild: Atlas Copco

Delta Temp, ett företag som tillhandahåller specialiserad uthyrningsutrustning för industriell kylning, har blivit del av Atlas Copco Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Delta Temp är privatägt och har 20 anställda. Företaget har närvaro i Belgien, Nederländerna och Tyskland och hade under 2023 en omsättning uppgående till cirka 100 miljoner kronor.

Delta Temp äger en flotta av kylaggregat och därtill relaterade tillbehör och designar och levererar  anpassade uthyrningslösningar för industriella kyltillämpningar.

– Delta Temps tekniska kompetens och tillämpning av kunskap i kombination med divisionen Specialty Rentals existerande stora industriella kundbas, kommer möjliggöra en tillväxtacceleration för vår temperaturkontrollsverksamhet i Europa, säger Andrew Walker, chef för affärsområdet Energiteknik på Atlas Copco.

De huvudsakliga kundsegmenten återfinns bland annat inom allmän produktion samt tillverkning av läkemedel, livsmedel och drycker, stål och kemiska produkter.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts. Det förvärvade företaget blir en del av Atlas Copco Groups division Specialty Rental.