EcoRubs nya anläggning för däckklipp i drift

EcoRubs nya anläggning för däckklipp kommer flyttas till Ånäset under sommaren 2024. Arkivbild

EcoRubs nya elektriska däckklipp är i full drift på däckåtervinningsanläggningen i Hökmark. Under tiden pågår bygget av den nya anläggningen för däckåtervinning i Ånäset. Arbetet startade under hösten 2023 och har fortsatt under vintern. Anläggningen kommer drivas av EcoRub och upptar en yta på cirka 1,2 hektar. Den kommer innehålla alla faciliteter för att driva en återvinningsanläggning av däckgummi.

EcoRubs nya anläggning för däckklipp kommer flyttas från Hökmark och installeras i Ånäset under sommaren 2024. Övrig verksamhet, såsom produktion av återvunna material och produkter, kommer att vara kvar i Hökmark vilket innebär att EcoRub kommer att ha två produktionsanläggningar i drift. Anläggningen i Ånäset beräknas vara fullt driftsatt i augusti 2024.

– Vi vill passa på att lyfta fram det goda samarbetet med kommunen och byggentreprenörer, som har hjälpt oss att komma snabbt framåt med driftsättningen av anläggningen, säger EcoRubs vd Anders Färnlöf.

– Det är fantastiskt kul att vi redan kommit så långt med bygget av vår däckåtervinnings anläggning i Ånäset. Just den här anläggningen är vår enda anläggning norr om Gävle. Här återvinner vi alla däck i Västerbotten och Norrbotten. Den är också en viktig del i vår nationella satsning gentemot ökat förtroende för materialet i samhället och ökat materialvärde, säger SDAB:s vd Fredrik Ardefors.