Sensys Gatso säkrar order i Mellanöstern värd 26 miljoner kronor

Sensys Gatso tar stor order i Mellanöstern. Foto: Sensys Gatso

Sensys Gatso Group har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Sweden, tagit en order värd 26 miljoner kronor från en lokal partner i Mellanöstern under ett femårigt tilldelningskontraktet värt 152 miljoner kronor. Ordern gäller leverans av övervakningssystem för hastighet och rödljus. Första ordern värd 16 miljoner kronor levererades under 2023 som en del av detta tilldelningsavtal.

Sensys Gatso har under en längre tid byggt upp en stor installerad bas av system i Mellanöstern. Även om de fortfarande är i full drift behöver vissa av dessa system en uppgradering för att kunna erbjuda vår slutkund möjligheten att övervaka en mängd olika körbeteenden. Därför har kunden 2023 initierat ett 5-årigt program för att både addera och ersätta den nuvarande installerade basen.

– Vi är mycket glada över att ha fullföljt den första ordern som planerat. Vi uppskattar det fortsatta förtroendet från vår partner och slutkund vi fått i och med denna nya order,  säger Saman Alae Naziri, General Manager för Sensys Gatso MENA.