Priner Group satsar på IoT-tillgångsövervakning via satellit med Wyld

Bild: Wyld

Priner Group är ett brasilianskt företag inom industriell service och underhåll. Priner Group och svenska Wyld kommer att använda Wylds IoT-nätverk Wyld Connect för övervakning av tillgångar på flera platser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Priner Group är specialiserat på industriellt underhåll och infrastruktur genom företagen Priner Serviços Industriais, Priner Rental, Smartcoat, Isolafácil, Poliend, Brito&Kerche och gmaia.

Företaget är verksamt inom petrokemi, stål, oljeprospektering och produktion, papper och cellulosa, marin, gruvdrift, socker- och energisektorn och metallbearbetning samt inom infrastruktur bland annat.

Initialt kommer Wylds IoT-satellitnätverk att göra det möjligt för Priner Group att kontrollera förluster vid leverans av varor till sina kunder.

– Spårning av tillgångar i Sydamerika har många utmaningar, bland annat avstånd och terräng samt brister i uppkopplingen. Vi är mycket glada över att arbeta med The Priner Group för att möta de kända IoT-anslutningsutmaningarna för fjärrspårning av tillgångar i Brasilien och Argentina med hjälp av satelliter i låg jordomloppsbana, säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks, ett brittiskt dotterbolag till Wyld.