Fördelarna med leasing inom industrin

Det är ingen tvekan om att tiderna är tuffa för tillverkningsindustrin. Med sviter efter pandemin, ökade material- och energikostnader och en inflation på det, travas utmaningarna på varandra. Det gäller alltså att hitta knepen för att fortsatt kunna bygga, skydda och driva sin verksamhet. Och gärna på ett lönsamt och hållbart sätt. Men hur?

Från ägande till leasing
Oavsett om du är beroende av gaffeltruckar eller robotteknik, finns det alternativ för att minska kostnaderna – utan att tumma på kvalitén. Genom att leasa viktig utrustning kan den totala ägandekostnaden minska med så mycket som 35%. Med en kontakt för service och underhåll, periodiskt utbyte, avtal och återlämning minskas även arbetsbelastningen. Mike Fergusson, ansvarig för industrisektorn på CHG-MERIDIAN, har sett en tydlig förändring inom tillverkningsindustrin under de senaste åren:

– Behovet av finansiell försiktighet har aldrig varit större än idag, och detta utöver behovet av investeringar för att behålla konkurrenskraften. Leasing är ett mycket mer pragmatiskt alternativ än köp, för såväl mindre som större företag och industrier. Enligt mig bör en verksamhet överväga leasing som ett första alternativ. Minskade ägandekostnader, enklare hantering och stöttning från vår sida under maskinernas hela livscykel är några av fördelarna. Ökad flexibilitet och en mer hållbar maskinpark är fler, menar Mike Fergusson.

bild

Minska klimatavtrycken med carbonZER0
En mer hållbar maskinpark – lättare sagt än gjort eller fullt möjligt? Möjligt enligt CHG-MERIDIAN –  carbonZER0 är företagets egen heltäckande lösning för koldioxidneutrala och mer hållbara investeringar i industriell utrustning. Genom att ta hänsyn till både tillverkning, logistik och elkonsumtion under hela produktens livscykel sammanställer CHG-MERIDIAN en heltäckande bild av dess totala klimatutsläpp. Med carbonZER0 kan utsläppen sedan kompenseras helt, vilket resulterar i en koldioxidneutral maskinpark. I kombination med en cirkulär livscykelhantering representerar carbonZER0 därför nästa steg mot en mer miljövänlig framtid.

Smarta återvinningsprocesser
Den cirkulära livscykelhanteringen innebär att produkter helt enkelt renoveras och återanvänds. Resultatet blir en kretsloppsmodell där expertrenoverade leasingprodukter åter når marknaden.

– En av våra viktigaste hörnstenar i verksamheten är att återanvända, återvinna och renovera våra leasingprodukter. Att stötta den cirkulära ekonomin har alltid varit en viktig del av vår kärnverksamhet. År 2021 gav vi 840 000 leasingprodukter ett andra liv. 96% av det som återlämnades kom alltså någon annan till nytta. Med vår globala närvaro kan vi se till att utrustning effektivt utnyttjas av någon annan, inte sällan på en annan kontinent, säger Mike Fergusson.

Besök CHG-MERIDIAN HÄR!

 

bild