Stora Enso med samarbetspartner vill bygga klimatneutral bil

Foto: Polestar

Svenska elbilsföretaget Polestar vill bygga en helt klimatneutral bil till år 2030 och meddelar att de nu fått en rad samarbetspartner i projektet, däribland Stora Enso.

De nya partnerföretagen kommer att bidra till forskning inom områden som biobaserade material, kemiska och aluminiumprocesser, elektronik och interiöra ytmaterial, skriver Polestar i pressmeddelandet.

Polestar 0-projektet lanserades 2021, enligt Polestart ”med övertygelsen att bilindustrin behöver en fullständig återställning”.

Det ambitiösa målet med Polestar 0-projektet är att eliminera alla källor med CO2e i hela leverantörskedjan, från utvinning av råmaterial till material- och fordonstillverkning, leverans och återvinning och "utan att förlita sig på vilseledande kompensationssystem". 

Nu ser man fram emot att få med ännu fler samarbetspartner i projektet:

Hans Pehrson, chef för Projekt Polestar 0, säger:

– Min övertygelse om att projektet kan lyckas bekräftas varje gång vi träffar nya samarbetspartners. Det finns alldeles uppenbart en enorm potential att utnyttja runt om i världen. Att uppnå det till synes omöjliga är aldrig en enmansshow. Det är bara genom samarbete som vi kan nå de genombrott som verkligen gör skillnad och hitta de transformativa lösningar som når utanför bilindustrin.