De lanserar AI-baserat IP-bevakningssverktyg för traditionell industri

Dimitris Giannoccaro, vd och medgrundare av IamIP. Foto: IamIP

Den globala digitala patentplattformen IamIP i samarbete med multinationella bioteknikföretaget Sartorius meddelar att de nyligen lanserat sin senaste funktion "Smart Monitoring". Den AI-baserade lösningen tillåter användare att spara upp till 70 procent i tid och generera mer exakta resultat när de söker och bevakar patent, enligt IamIP.

Det nya Smart Monitoring-verktyget tillåter användare att lättare navigera bland miljontals patent, framhåller IamIP. Den AI-baserade programvaran söker genom databasen och identifierar automatiskt de mest relevanta dokumenten. Sökresultaten rangordnas med en binär poängsättning (1 och 0). Systemet kommer även att ge användaren en AI-genererad tillitsgrad i poängtal för varje resultat.

Enligt företaget har egna studier av den nya mjukvaran visat en 90-procentig träffsäkerhet och effektivitet i att lokalisera relevanta resultat. Det innebär en effektivisering av processen jämfört med manuell sökning eller övervakning. AI:n kan matas med ny information som på sikt gör att verktyget blir starkare och mer effektivt, då systemet lär sig genom iterationer av data.

– Vi har arbetat hårt tillsammans med Sartorius för att erbjuda det nya Smart Monitoring-verktyget, som kommer att göra livet betydligt enklare för användare. Vi kan med säkerhet hävda att tack vare vår nya funktion kommer det komplexa och tidskrävande arbetet med att bevaka nya patenten drastiskt förbättras, med cirka 70 procents tidsbesparing, säger Viktor Rudolf, Chief Product Officer och medgrundare av IamIP.

Företags förutsättningar för riskminimering förbättras avsevärt eftersom AI-modellen analyserar alla patentspecifikationer utan några genvägar, vilket genererar och identifierar alla relevanta patentdokument.

– Våra kunder kan säkerställa affärsmässig kontinuitet i sina verksamheter, eftersom processen inte längre är beroende av en enskild person, som kan bli sjuk eller vara på semester. Därför är detta mer än en uppgradering — det är en disruptiv konkurrensfördel, säger Viktor Rudolf.

I företagets strävan att utveckla en digital tjänst som är lättillgänglig och identifierar handlingskraftiga insikter om patentinformation, har IamIP lyckats optimera en lättanvänd plattform.

"Alla kan numera arbeta med patent och samarbeta för att ytterligare uppmuntra och driva innovation”,skriver IamIP. Det nya verktyget lanserades vid det årliga industrievenemanget IP Service World i München, och verktyget kommer att vara allmänt tillgängligt i början av 2023.

– I över 10 år nu har jag varit en del av denna otroliga resa för att digitalisera IP-branschen som vi vet plågas av komplexitet med över 3 miljoner nya patent som lämnas in varje år. Med den nya Smart Monitoring funktionen har vi tagit ett första kliv mot att bygga framtidens AI-baserade lösning för IamIP-plattformen. Jag är väldigt stolt över att nå en ny milstolpe och ser verkligen fram emot nästa, säger Dimitris Giannoccaro, vd och medgrundare av IamIP.

IamIP har digitaliserat en av de få kvarvarande pappersbaserade och manuellt hanterade industrierna,den komplexa immaterialrättsindustrin.