Wall Street tog revansch efter nedgångarna

Seth Wenig/AP/TT: Twitters aktie rusade efter uppgifter om att Elon Musk återigen planerar att köpa bolaget.

Det gångna året har knappast varit en dans på rosor för investerarna på den mytomspunna finansgatan Wall Street i New York. Börsdiagrammen har följt samma bana som en boll som studsar nedför en trappa, med flera bottennoteringar under september. Men de ledande indexen har under oktobers två första handelsdagar gjort en liten, men ändå betydande revansch.

Under tisdagen steg S&P 500 3,1 procent, Dow Jones industriindex klättrade 2,8 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 3,3 procent. Dagens uppgångar innebär att S&P 500 har stigit 5,5 procent på två dagar, även om indexet fortfarande ligger nästan 21 procent back sedan årsskiftet.

Högst upp på tisdagens prispall står kryssbolagen Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruise och Carnival som rusade 13,4-16,8 procent.

Även sociala medier-bolaget Twitter rusade efter uppgifter om att Teslaägaren Elon Musk återigen planerar att köpa bolaget – uppgifter som senare bekräftades. Aktien handelsstoppades efter en uppgång på 12,7 procent, men fortsatte att rusa i efterhandeln.

De fortsatta räntenedgångarna i USA ligger delvis bakom uppgångarna på Wall Street under tisdagen. Räntan på den amerikanska tioårsobligationen är ned med 0,02 procentenheter till 3,63 procent.